Hondenschool Agouti, Purmerend

door | 0 Reacties

Bij Hondenschool Agouti is de opzet van de lessen sterk individueel, zodat u altijd persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt! Dit onderscheid ons ook van andere hondenscholen. Doordat we trainen in kleine gezellige groepen (± 6 personen) is de aandacht voor de cursist groot.

Lessen

De lessen worden meerdere dagen per week gegeven, zowel overdag als ´s avonds. In overleg kan worden gekeken wat de mogelijkheden zijn en op welke moment de training, als individu, het beste uitkomt.

Tijdens de lessen wordt er achtergrondinformatie gegeven over hoe een hond leert. Wat ten goede komt aan de verhouding tussen baas en hond. De hond spreekt nu eenmaal niet onze taal maar wij kunnen wel zijn taal leren.

Individueel

U zult merken dat niet iedere baas met zijn hond hetzelfde wordt begeleid. Het kan dus zijn dat u op een andere manier instructie krijgt dan een ander cursist.
De doelstelling zal echter wel hetzelfde zijn. Dit komt omdat er niet één combinatie hetzelfde is.

Bij Hondenschool Agouti zien we graag vrolijk kwispelende staarten bij de honden en blije baasjes. U zult ervaren dat de hond met veel plezier met u gaat samenwerken. Wanneer de inzet goed is, gaat het leren in een razend tempo. U leert bij ons om een team te worden met uw hond en leiding te geven, wat resulteert in een gehoorzame hond.

We willen allemaal dat onze hond een fijne kameraad is. Dit bereik je door hem goed op te voeden. Een goede opvoeding bestaat voor het grootse gedeelte uit trainen, zodat de hond een gewaardeerd lid van de gemeenschap wordt en zo min mogelijk overlast veroorzaakt in en om het huis.

hondenschool-agouti-purmerend

Praktijk en theoretisch

U krijgt van ons een combinatie van praktijk en theoretische ondergrond die eigenlijk elke hondenbezitter in Nederland zou moeten hebben. Wij zeggen vaak dat de hond het best wel weet, maar hoe maak je hem dat duidelijk. Die kunst leert u bij ons!

Onze instructeurs hebben door jarenlange ervaring geleerd wat het verschil is tussen theorie en praktijk en wat het verschil maakt tussen het ene ras/kruising en het andere; u krijgt dus maatwerk. Uiteraard zijn de instructeurs op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van honden en trainen. Dit merkt u als duidelijke en herkenbare rode draad in het geven van de cursus. We gaan nog regelmatig op cursus of volgen opleidingen om onze kennis up-to-date te houden.

Resultaat

Het is belangrijk dat u de oefeningen ook thuis blijft herhalen want één les in de week is lang niet voldoende om alles te leren. Meerdere keren korte momenten trainen zorgen ervoor dat de hond ook gemotiveerd blijft.

“Het resultaat dat je met je hond behaalt zal in hoge mate van jezelf afhangen. Het is de hond die jou zal belonen voor de inspanningen. Je krijgt dubbel en dwars terug wat je er aan energie insteekt.”

Door onze ervaringen en opleidingen bieden we u altijd de beste kwaliteit voor een goede prijs. Voor ons staat het plezier en de kwaliteit voorop, maar dan wel op een professionele manier.
Wat moet u meenemen?

 • Plastic zakjes om ontlasting op te kunnen ruimen.
 • Een gewone halsband of tuig (dus geen slipketting).
 • Een gewone riem van ongeveer 1 tot1.50 m.
 • Voerbeloningen die uw hond echt als een beloning ervaart. Bijvoorbeeld stukjes rodiworst, blokjes kaas.
 • Mocht het eigen voer favoriet zijn kunt u dat natuurlijk gebruiken.
 • Een speeltje waar u samen met uw hond mee kan spelen. Bijvoorbeeld een flostouw of een bal aan een touwtje, iets wat u samen vast kunt houden heeft de voorkeur.

Vragen of informatie

Mocht u meer willen weten over de hondenschool, dan kunt u het onderstaande contactformulier invullen of even bellen met:

mobiel: 06-53503221

  Trimsalon AgoutiHondenschool AgoutiUitlaatservice Agouti

  Pin It on Pinterest

  Share This