Puppy Training en Opvoedbegeleiding

Het opvoeden van een puppy is leuk, maar zeker niet eenvoudig. Het vraagt veel tijd en niet te vergeten veel geduld om je pupje wat te leren. Tal van zaken kunnen verkeerd gaan en dat heeft gevolgen voor de rest van puppy´s leven.

Puppy’s en hun gedrag

Pups leren de hele dag door en ontwikkelen een vast gedrag. Ongewenst gedrag begint heel onschuldig, maar groeit uit tot probleem gedrag voordat je er erg in hebt. Wanneer de pup nu ongewenst gedrag leert, zal dit op latere leeftijd ook weer de nodige tijd vragen om het om te buigen naar goed gedrag.

Puppy’s zij net baby’s, ze doen dingen die je boos maken, alleen komt dat omdat zij leren. Ze moeten dingen uitproberen en verkennen. Wanneer ze groter worden gedragen ze zich als tieners. Ze doen wat zij leuk vinden, in plaats wat jij wilt.

Ook grote honden gedragen zich zo, als ze niet duidelijk geleerd hebben wat “gewenst” gedrag is. Wees duidelijk en consequent, met boos worden schiet je niets op en kan juist dingen erger maken. Leer de dingen op een manier die de pup leuk vindt en hij zal met plezier wat voor je doen. Dit in plaats van een manier waarop de pup angstig, gefrustreerd of boos wordt. Het vergt geduld en begrip, maar je creëert een pup die het leuk vindt om met jou te samenwerken en graag iets goed doet voor jouw. Voorkomen is beter dan genezen.

puppy-begeleiding

Goede dingen leren

Leer de pup gelijk de goede dingen aan, dan bespaar je veel tijd en ellende. Gedrag wat een verkeerde vorm heeft gekregen is moeilijker weer recht te trainen dan iets opnieuw aan te leren.

Elke seconde dat de pup wakker is, leert hij!
Het is aan jou of hij het goede leert…..

Puppy begeleiding op maat

Je kunt met de pup terecht vanaf de eerste week dat je hem hebt We werken aan de basis voor de rest van zijn leven. Ik begeleid je in het proces hoe je een goede relatie met je hond kan op te bouwen en op welke manier je om kan omgaan met opvoedproblemen. Verder leer je hoe je, spelenderwijs en op een positieve manier, je je pup oefeningen kunt aan leren, zoals wandelen aan de lijn, zit, af, blijf en komen.

De leidraad bij het lesgeven zijn jouw wensen! Jij bent degene die aangeeft waar je aan wilt werken. Er worden geen puppy groepstrainingen meer gegeven, dit omdat ik graag les op maat geef. Groepstraining zijn erg algemeen, hierdoor kunnen er zaken behandeld worden die niet voor de combinatie van toepassing zijn. Dat geeft alleen maar verwarring voor u en uw pup. Hiernaast is voor veel combinaties de afleiding van de andere pups te veel, waardoor informatie niet binnen komt of erger, frustratie met zich mee brengt waardoor de pup niet leert wat we willen wat hij zou leren.

Basis voor succes = investeren in tijd en geduld !

Om voor jou en je pup het beste te kunnen bieden geef ik alleen privéles, dit omdat elke combinatie (eigenaar/puppy) anders is.

Op deze manier kan ik de training afstemmen op jouw wensen en ingaan op de optimale begeleiding voor de pup. Tijdens privéles kan er zowel aan socialisatie als aan training gewerkt worden. Jouw vragen en wensen, zijn het eerste wat wordt opgepakt. Daarnaast wordt gewerkt aan zaken die ik als belangrijk ervaar om aan jou en je pup leren, zodat de pup de optimale kans krijgt om uitgroeien tot een gehoorzame hond.

De leidraad hierin is het karakter (temperament) van de pup en krijgt je begeleiding hoe je het beste hiermee kan omgaan. Natuurlijk is er ruimte om dieper in te gaan op vragen of specifieke wensen. De privélessen (half uur) zijn op maat voor jouw en je nieuwe pup. De inhoud van deze lessen worden dus in overleg met jou bepaald.

1 Reactie

  1. Valerie van Wijnbergen

    Hallo, Graag hoor ik wat de tarieven zijn voor de puppytraining, ook in combinatie met onze andere 7 jarige hond.

    Vriendelijke groeten,

    Valerie van Wijnbergen

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This