Veel dierenliefhebbers weten niet dat een kleine hoeveelheid chocolade voor honden dodelijke gevolgen kan hebben. Dierenartsen waarschuwen ons ervoor om chocolade niet onbeheerd op tafel te zetten. Soms liggen de bonbons en chocolade houdende snoepjes voor het grijpen voor de hond.

De dieren hoeven volgens dierenartsen niet veel chocola binnen te krijgen om te sterven. Een Maltezer van vier kilo kan al worden vergiftigd door dertig gram pure chocolade. Voor een labrador is 150 gram dodelijk. “Hoe puurder de chocolade hoe gevaarlijker”, zegt een dierenarts

Bij de bewerking van cacaobonen ontstaat volgens een massa met theobromine en cafeïne. De effecten van deze stoffen zijn bij honden veel sterker dan bij mensen. De hond gaat in eerste instantie veel drinken en plassen, daarna braken en rillen. Vervolgens raakt het dier in een coma of krijgt een epileptische aanval.

Op dat moment kan er bijna niets meer gedaan worden. Dat is anders als de hond de bonbons net achter de kiezen heeft. “Likt de hond bij wijze van spreken zijn bek nog af, dan kan er nog veel worden gered als je dan maar meteen naar een dierenarts gaat. De dierenarts geeft dan een braakmiddel, zodat de gevaarlijke stoffen snel uit het lichaam verdwijnen.

Pin It on Pinterest

Share This