De Poedel is gevoelig en opmerkelijk intelligent. Ze zijn één van gemakkelijkst trainbare honden. Zij houden van bij mensen te zijn. Ze zijn zeer amuserend en knap, maar zij zijn gereserveerd naar vreemde mensen toe en zouden als puppy moeten worden gesocialiseerd. Ze zijn zeer gemakkelijk te socialiseren. Poedels zijn zeer goede waakhond.


Sommige kunnen schuchter zijn. Zij kunnen bijten als zij worden geplaagd of verrast. Zij doen het best met oudere, attente kinderen en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren en honden. Tenzij goed opgeleid, neigt dit ras tot blaffen. Wil je meer weten over dit ras kijk dan hier.

Een Labrador Retriever heeft een fantastisch karakter. Het is een hartelijke, lieve, geduldige hond. Hoogst intelligent, loyaal, gewillig, levendig en goedaardig. Ze houden van spelen, vooral in het water. De Labrador staat bekend om zijn will to please, m.a.w. hij maakt het de baasjes graag naar de zin. Zij hebben een uitstekend, betrouwbaar, temperament en zijn vriendschappelijk, buitengewoon lief met kinderen. Zij hunkeren naar menselijke aandacht en moeten voelen alsof zij deel van de familie uitmaken. Naar vreemde mensen kunnen ze gereserveerd zijn tenzij zeer goed gesocialiseerd als puppies. Deze honden zijn goede waakhonden. Meer informatie zie je hier.


Alle Maltezers zijn erg gehecht aan hun baas (bazin) en vinden het niet prettig om lang van hem gescheiden te zijn. Hij is een op en top gezelschapshond. Het is beslist geen hond om op te sluiten. Hij zal , als het te druk is, zich liever terug trekken in zijn mand of bench om u u daaruit in de gaten te houden . Het is een erge elegante hond. Hij heeft een aangenaam aard, en kan zich aan allerlei omstandigheden aanpassen. Het is een trouwe kameraad, die graag bij u op schoot zit. Ondanks zijn bewerkelijke vacht, heeft bij zo’n bescheiden omvang dat hij bijna overal mee naartoe kan worden genomen. De Maltezer is een vrij ingetogen rustige hond, die ook in de stad in een flat kan leven. Hij neemt niet veel ruimte in beslag. Het is niet nodig om uren met hem te gaan wandelen, maar de dagelijkse beweging heeft hij wel nodig. Aan de weelderige vacht moet veel aandacht worden besteed. Iedere dag borstelen en kammen is een vereiste. Als dit niet gebeurt ziet dit hondje er al gauw onverzorgd uit. Hier vindt je meer info.


De Chihuahua is een eigenzinnig, (over)moedig, en speels hondje met veel karakter. Een Chihuahua pup is ook een aanhankelijk hondje, dat zich meestal aan 1 persoon (zijn baasje) erg hecht. Hij is ook leergierig, en je kan hem alles aanleren. Chihuahua’s zijn absoluut geen schoot/bibber hondjes, en een goed gefokte chihuahua kan tegen een stootje. Kijk hier voor meer info
Pin It on Pinterest

Share This