Gehoorzaamheidscursussen

De gehoorzaamheidscursussen bestaan uit een A-cursus, B-cursus en C-cursus oftewel de cursussen die genomen kunnen worden na de puppy cursus en er voor zorgen dat u een gehoorzame hond heeft.

gehoorzaamheidscursus

A-cursus

De A- cursus is de basis gehoorzaamheid cursus. De honden die deze cursus volgen hebben de puppy cursus achter de rug en gaan meteen door met de A-cursus, de leeftijd van deze honden is tussen de vijfde en de zesde maand. Alle oefeningen zijn aangelijnd. Deze cursus bestaat uit 12 lessen en een examen.

B-cursus

De B-cursus is de moeilijkste cursus voor de hond en de baas. vanwege de leeftijd van de honden rond 8 a 9 maanden, omdat de honden zich volop in de pubertijd bevinden, gaan wij juist de oefeningen moeilijk maken door alles los te oefenen. Deze manier zorgt er voor dat de hond na het B-examen een perfecte band heeft met zijn eigenaren. Ook deze cursus duurt 12 lessen en wordt afgesloten met een examen.

C-cursus

De hond gaat nu een stapje verder, hij gaat nu oefeningen doen. Zoals zit en de geleider loopt nog 25 meter door. vooruitsturen en terugroepen, af met voorroepen over een afstand van 25 meter, af met afleiding en nog vele andere oefeningen. De eigenaar/geleider zal zich tijdens deze cursus bewust moeten worden van het gebruik van zijn lichaamshouding tijdens het aanleren van deze oefeningen. Alle tips en adviezen die men heeft opgestoken tijdens puppy, A en B cursus zullen nu van pas komen. Ook deze cursus duurt 12 lessen en wordt afgesloten met een examen.

1 Reactie

  1. Vonny

    11-02 met Bindy naar Purmerland 9.45 aanwezig.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This