Borstelen
Regelmatig borstelen zorgt voor een huisdier dat er weer netjes uitziet, u vindt niet zoveel haren door het huis heen en het is de enige oplossing om klitvorming zoveel mogelijk te voorkomen. Toch is het zo dat té vaak borstelen de haaruitval uiteindelijk stimuleert en te hard borstelen op een gegeven moment voor huidirritatie kan zorgen. Zorg er daarom voor dat u in ieder geval de juiste borstel en/of kam gebruikt (zie klitvrij maken en houden) en vraag aan Marieke hoe vaak u uw huisdier kunt borstelen.

Klitvrij maken (en houden!)
Klitvorming is de nachtmerrie voor iedere honden- en kattenliefhebber. Controleer uw hond of kat regelmatig op klitvorming en probeer er in eerste instantie voor te zorgen dat er geen klitten ontstaan. Dit kan o.a door regelmatig uw huisdier te borstelen. Natuurlijk kunt u denken:”dat komt wel goed als mijn hond getrimd wordt”, maar in feite doet Marieke hetzelfde wat u zou kunnen doen. Ze is er alleen wat handiger in waardoor het wat sneller gaat. En u kunt zich voorstellen dat als u de klitvorming op zijn beloop laat en de trimbeurt afwacht, het alleen maar erger wordt. Zorg er wel voor dat u de juiste materialen gebruikt. De verschillende vachtsoorten hebben allemaal hun eigen kam of borstel nodig. Advies hierover kunt u krijgen bij de goede dierenspeciaalzaak of bij Marieke.
Wassen
Uw hond wordt getrimd en gewassen. Wast u uw hond zelf, gebruik dan geen “mensen”shampoo. Een keer is niet zo’n probleem, maar het moet niet te vaak gebeuren. De zuurgraad van mensenshampoo is namelijk anders dan de zuurgraad van hondenshampoo. Het zal uiteindelijk de zuurgraad van de hondenhuid verstoren en de huid gevoeliger maken voor bacteriële besmettingen. Trimsalon Agouti verkoopt allerhande shampoo’s en conditioners voor alle vachtsoorten. Neem maar eens een kijkje op de PetSilk pagina (zie produkten). Voor het volledige assortiment kunt u bij Marieke terecht en/of op www.petsilk.nl. Nog één opmerking: was uw hond niet te vaak. Als hij lekker bezig is geweest met “modderbaden” of zich lekker heeft gewenteld in een wat minder welriekend goedje, is het logisch dat u de hond wast. Houdt er echter rekening mee dat met elke keer als u de hond wast, er talg (huidvet) uit de vacht wordt gewassen. Talg zorgt bij een hond voor een soepele huid, voorkomt uitdroging en beschermt tegen het binnendringen van schadelijke bacteriën.

Pin It on Pinterest

Share This